Little House on the Prairie:
Trivia Questions

These trivia questions will go great with a literature unit or as comprehension questions for Little House on the Prairie by Laura Ingalls Wilder.

Check the Learning with Little House index for more ideas.

Questions:

1. What river do the Ingallses first cross when they leave the Big Woods?

Answer: The Mississippi

2. What kind of horses are Pet and Patty?



Answer: Western mustangs

3. What little animals do Laura and Mary try to catch?

Answer: Gophers

4. Why does Laura call Pet’s new colt Bunny?

Answer: Because he looks like a rabbit.

5. What state does Mr. Edwards tell Laura he is from?

Answer: Tennessee

6. What song does Pa play as Mr. Edwards goes home?



Answer: “Old Dan Tucker”

7. What three things do the cowboys give Pa?

Answer: a cow, a calf, and a hunk of beef

8. Where are the cowboys heading with their cattle?

Answer: Fort Dodge, Kansas

9. What does Pa make for Ma when he is getting over the fever ‘n ague?

Answer: a rocking chair

10. Why won’t Ma let Laura and Mary eat watermelon?

Answer: Because she things it causes fever ‘n ague.

11. What special gift for the house does Pa bring from Independence?

Answer: window glass

12. Why do Laura and Mary think they will have no Christmas?



Answer: Because they think the creek is too high for Santa Clause to cross.

13. Who comes unexpectedly for Christmas?

Answer: Mr. Edwards.

14. How many sweet potatoes does Mr. Edwards bring?

Answer: Nine

15. What makes the scream in the night?

Answer: A Panther

16. What presents for Laura and Mary does Pa bring back from town?

Answer: hair combs

17. What is the name of the Osage Pa talks to in the woods?

Answer: Soldat de Chene

18. Who does Pa give the cow and calf to?

Answer: Mr. Scott


The famous daily shows you important history that happened on this day.
























Copyright 2002-2011 EasyFunSchool.com - All Rights Reserved.   |   About  |   Twitter   |   Facebook   |   Privacy   |   Terms of Use